8 september 2012

Travel: Parijs #2


Maandagochtend vertrok ik samen met mijn vriend voor 5 dagen naar Parijs. Ik was de hele tijd zo verschrikkelijk opgewonden, ik leek wel een klein kind in een snoepwinkel. Dat het vermoeiend was, dat kan ik je wel vertellen. Van al dat slenteren deden onze voeten behoorlijk zeer. We verbleven in het hotel Lecoubre, in het onderste gedeelte van Parijs. Voor vertrek had ik er een beetje schrik van dat we overal te ver vandaan gingen zitten, maar eenmaal daar bleek dat helemaal geen waar. We zaten op wandelafstand van de Eiffeltoren en ook was er op 100 m afstand een metrostation. Jongens, wat hebben wij veel tijd doorgebracht in de metro. Wel lekker handig zo, je geraakt overal super snel naartoe. We hebben in Parijs zoveel gezien en gedaan, ik was blij dat we 5 dagen gingen zodat we alles rustig op ons gemak konden doen. Zo konden we het Louvre in twee keer doen, wat echt wel nodig was want zo gigantisch dat het was!
Hier een kleine impressie in foto's wat we daar allemaal uitgespookt hebben.

De Arc de Triomphe in het ochtendlicht. Het begin van een hele lange dag waarin we de Champs Elysees, park les Tuileries, Place de la Concorde, Palais Royale en het Louvre bezochten. En dat allemaal met onze benenwagen!


Schattige stalletjes met boeken en prullen langs de Seine.

De beroemde brug met de slotjes. Ook wij hingen hier ons slotje aan en we gooiden de sleutel in de Seine. Over deze brug komt later een uitgebreidere blogpost want ik vond dit zo prachtig dus ik heb er ontzettend veel foto's van gemaakt.

Sacre Coeur met al haar vervelende straatverkopers.

Een schilder aan het werk op Montmartre. Dit markte vond ik wel een beetje tegevallen, heel klein en je werd de hele tijd omver geduwd door andere toeristen, not my cup of tea, al vond ik het wel heel leuk om al die kunstenaars bezig te zien.

Het glas in lood raam in de Notre Dame.


Shakespear & Company, waar ik heel lang zocht naar het perfecte boek. Hier volgt later ook een uitgebreidere blogpost over, want ook hier ben ik mijn hart verloren.

Gallerie de Lafayette.

Ofcourse, macarons gegeten bij Ladurée.

Op de laatste dag bezochten we nog gauw 'even' het Louvre. Die beeldenhal vond ik zo indrukwekkend! Ik kreeg van het Louvre de hele tijd zo'n 'Night at the Museum'-gevoel van. 

Een reisje om nooit meer te vergeten en gelukkig hebben we bijna alles kunnen doen (enkel Centre Pompidou hebben we gemist, maar ja, je kunt niet alles krijgen hé). Versailles doen we later nog wel eens een keertje. Nu gauw mijn koffer uitlegen en de foto's aan iedereen die maar wil kijken laten zien!

Liefs,
   Elke

3 opmerkingen:

 1. Amai seg!! Zo tof en heel mooie foto's, ik kijk al uit naar jouw volgende posts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt er precies wel van genoten!
  Uw foto's zien er zoooooo fantastisch uit! Ik krijg zin om er ook naartoe te gaan!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooo je hebt de boekenwinkel gevonden! Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen