9 januari 2013

My favorite books of 2012


Het leek me leuk om mijn favorieten van 2012 op een rijtje te zetten. Vandaag overloop ik de beste boeken die ik in 2012 gelezen heb.  


De hongerspelen trilogie


Deze drie boeken hebben me weken in de ban gehouden. Ik heb de trilogie in één keer uitgelezen dus ik beschouw het meer als één boek. Ik vond het de beste boeken van 2012!

De gevangene van de hemel


Ik ben groot fan van Carlos Ruiz Zafon dus ik keek enorm hard uit naar het vervolg rond de saga van het kerkhof der vergeten boeken. Ik had hoge verwachtingen en het boek stelde me zeker niet teleur. Er komt gelukkig nog 1 vervolg zo kan ik toch nog voor de allerlaatse keer genieten van deze prachtige boeken.

Val der titanen  


Val der titanen is het eerste deel van de Century-trilogie en speelt zich af in de periode van de Eerste wereldoorlog. Het duurde eventjes voor ik in het verhaal zat maar voor een boek van 928 pagina's is dat wellicht normaal. Ook dit boek heb ik met veel plezier gelezen en het is ook nog eens historisch correct dus je leert wat bij. Ik ben nu trouwens bezig in het vervolg 'Nacht van het kwaad'. 

De mond gesnoerd


Elke zomer komt er een boek uit van Karen Rose. Het zijn trillers van de bovenste plank. Het zijn boeken die zeer vlot lezen ideaal om buiten op een terrasje te lezen. 

Dit waren mijn favoriete boeken van vorig jaar. Zoals je ziet lees ik graag trilogies of boeken die vervolgen zo kan ik me er extra lang in meeleven.

Xxx Claudia 

1 opmerking:

  1. The Honger Spelen, love it! Zo jammer dat... wacht ik ga geen spoilers geven. ;)

    Liefs, Elbrich

    BeantwoordenVerwijderen