20 augustus 2013

Cinema #1


Eén van mijn voornemens voor 2013 was dat ik 30 films moest kijken. Ik kan je al zeggen dat ik de 30 al gehaald heb! Juij! Applausje voor mezelf! Ik weet niet wat het is, maar ik heb het altijd moeilijk om zomaar eventjes een film te gaan kijken. Het duurt altijd zo lang en tijdens het kijken bedenk ik altijd een miljoen andere dingen die ik op die moment aan het doen zou kunnen/moeten zijn. Dus 34 films is voor mij al een hele kunst. Natuurlijk vind ik films kijken met anderen wel heel leuk. Lekker ongestoord commentaar geven op alles in de film maakt het kijken veel amusanter (Op mijn eentje commentaar geven is namelijk helemaal niet zo leuk)! 
Ik wou graag met jullie een aantal films delen (met commentaar ofcourse) die ik de afgelopen tijd gekeken heb. Omdat ik graag over films praat en ik het altijd zo'n leuk artikel vind om te lezen op andere blogs.
1. De eetclub (2010)
<3 <3 <3
Een jong koppeltje met kinderen verhuisd naar het prachtigste huis dat ik serieus ooit gezien heb. In de omgeving ontmoeten ze nieuwe mensen waar ze al snel bevriend mee geraken. Natuurlijk is niks wat het lijkt en wordt het al gauw duidelijk dat er heel wat naast de pot gepist wordt onder de 'vrienden'. Dan gebeurd er iets vreselijks waardoor ze allemaal in een rollercoaster van emoties en spanning terechtkomen. 
Ik vond het best wel een mooie film. Zelf houd ik niet zoveel van drama maar deze prent kon me toch bekoren. Komt dat door het mooie huis? Wie zal het zeggen? (Ik zal het zeggen, ja, het komt door het mooie huis). 

2. Music and Lyrics (2007)
<3 <3 <3
Een romantische, muzikale komedie met Hugh Grant en Drew Barry Moore. Wat kan er mis gaan? Juist, niets nee. Een geweldige film om zomaar eens hersenloos te kijken. Daar houd ik van!

3. Jerry Maguire (1996) 
<3 <3
Claudia kon er maar niet bij dat ik deze film nog nooit gezien had dus op een dag moest ik er aan geloven. Dit was voor mij een iets te serieuze film. Ik hou helemaal niet van Tom Cruise maar wel van Renée Zellweger dus ik gaf hem toch een kans. Sorry maar helaas, toch niet mijn ding. Het kindje van Renée was wel heel schattig vandaar toch nog twee op vijf!

4. Dark Shadows (2012)
<3 <3 <3 <3
Een duistere toch komische film met Johnny Depp, dat kan toch niet missen? Opnieuw doet mr. Depp het weer. Hoe kan hij toch zo grappig zijn? Dit was zeker een aanrader. Ook al was hij een vampier en lijkt iedereen tegenwoordig een vampier te zijn, hij steekt er toch met kop en schouders bovenuit hoor!

5. Celeste and Jesse forever (2012)
<3 <3 <3 <
Twee beste vrienden werden een koppel, stopten de relatie maar konden elkaar toch niet los laten. Een mooie film met een fantastische acteur. Je kunt hem misschien wel kennen van the Lonely Island, je weet wel, die band met al die grappig liedjes. Normaal is hij de grapjas, maar in deze film ging het er toch serieus aan toe, zonder dat de film echt 'zwaar' aanvoelde. 

Naar welke films keken jullie de afgelopen maanden? Zijn er die ik absoluut nog gezien moet hebben?
Liefs,
     Elke

5 opmerkingen:

 1. Music & Lyrics is echt wel een leuke film! :D Ik heb onlangs voor het eerst naar Lord of the Rings gekeken, die zijn natuurlijk wel must sees :) En verder zag ik ook Milk (een serieuze film over homoactivisten in San Francisco), Ruby Sparks en Crazy, stupid love (die zijn allebei wat luchtiger, maar ook zeer goed).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dark Shadows is inderdaad geweldig! Wat zeg ik, Johnny Depp is geweldig! Ik zag onlangs The Art of Getting By en The Perks of Being a Wallflower (dat ik eerst had gelezen). Geen meesterwerken, maar wel mooie filmpjes met jongeren, blijkbaar een genre dat ik de laatste tijd graag bekijk :) Ruby Sparks vond ik ook wel goed! Mijn all time favorietje blijft wel Eternal Sunshine of the Spotless Mind :)

  Oh, en ik kijk vaak naar films, maar meestal probeer ik ondertussen toch iets te doen, om niet het gevoel te hebben dat ik gewoon wat zit te zitten :) Haken, breien of iets anders creatiefs, of zelfs afwassen - maar dat laatste is natuurlijk minder gezellig ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tips! Perks of being a wallflower heb ik onlangs ook samen met Claudia gekeken en ik vond het wel leuk! Maar het boek vond ik (zoals eigenlijk bijna altijd) wel leuker.

   Verwijderen
 3. Zien er echt toffe films uit, zal voor mij voor na de herexamens zijn! :)

  BeantwoordenVerwijderen