22 augustus 2013

Travel: Gorges du Verdon

Wat doet een mens toch met 2 maanden vakantie vraag ik mij soms af? Er passeren geregeld dagen waarin ik gewoon niet weet wat doen. Om de verveling tegen te gaan gingen le boyfriend en moi met een ander koppeltje op vakantie naar de Provence. Meer bepaald de streek van Gorges du Verdon. Een prachtig natuurgebied met (te) hoge bergen, helder blauwe meren en een stralend zonnetje. Een kort reisverslagje van wat we daar allemaal hebben uitgespookt.
We vertrokken 's morgens in de vroegte met de TGV richting Marseille. Zes uurtjes later stapten we vrolijk en wel (toch met stijve billen) de trein uit in Aix en Provence. Daar huurden we een auto wat nog moeilijker en duurder bleek dan verwacht. Blijkbaar moet degene met de kredietkaart (ik dus) rijden. Grote paniek natuurlijk aangezien ik mijn rijbewijs nog maar heb sinds februari en ik nog nooit verder dan de kerktoren ben gereden. Ik ging zo eventjes 900 km rijden in een land waar ik de verkeersregels niet eens ken. Niets aan te doen dus ik hop de auto in en reed mezelf al vast in een nauw straatje binnen het kwartier. Uiteindelijk zijn we er toch geraakt na heel wat hyperventilaties en péage-frustraties.

We logeerden in een stacaravan op een gezellige camping in Castellane. Het dorpje was heel mooi en schattig maar jammer genoeg heb ik weinig locals gezien. Tenzij de Homo Toeristicus de local was natuurlijk. Maar daar vrees ik voor.
Wat hebben we daar allemaal uitgestoken? Wel, veel wandelen natuurlijk, zwemmen, zonnen, stadjes bezoeken, ... Je kent de hele vakantie reutemeteut wel.
 Kitler kwamen we tegen in Saint Moustier. 
 De Homo Toeristicus in zijn natuurlijke habitat.
 Net een postkaartje! Ik heb proberen snorkelen maar ik zag ondanks het mooie blauwe water geen steek.


Een oude mijn waar we bij onze wandeling doorheen moesten. Gelukkig hadden mijn mannelijke wandelgenoten zaklampjes mee (ze zaten echt helemaal in Bear Grylls-modus) want je zag serieus geen steek voor ogen.

Die wandeling was nog wat hoor. 14 km lang omhoog en naar beneden en natuurlijk hadden we niet genoeg water voorzien. Een liter per persoon was neet iets te weinig.  Het was ongelofelijk heet en na 8 uur stappen kwamen we eindelijk uit de canyon. En wat zagen we? Juist ja, niets, helemaal niets. Geen busje of taxi die ons eventjes kon terugbrengen naar de auto. Dan maar verder wandelen. Het volgende dorp lag toch 'maar' zo'n 8 km verder. Peuleschil! Dan maar liften en een taxi terugnemen. Het was me mijn avontuur wel zeg.

Ik vond het een super reis en had gerust nog wel wat langer in de Verdon willen blijven. Wat een mooie streek was dat. Uiteindelijk hebben we maar 2 stadjes bezocht, nl. Grasse (parfumhoofdstad van de wereld) en Fréjus. Dus ik denk dat ik nog eens terug ga gaan voor Cannes, Nice, Monaco en Saint-Tropez want dat zijn toch wel de must-sees.

Liefs,
    Elke

6 opmerkingen:

 1. Oh wauw echt superleuk! Wat een mooie foto's!! Tof dat je je zo hebt geamuseerd! :)

  Neem deel aan de give-away voor het één jarig bestaan van mijn blog!
  http://leenphilips.blogspot.be/2013/08/give-away.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie foto's en dat water is zo blauw wauw!
  Het zag eruit als een hele leuke vakantie :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw schrijfstijl kan ik wel smaken! En prachtige foto's. Ik ben nog nooit zo ver zuid in Frankrijk geweest, maar mijn god wat ben ik allemaal aan het missen!? Dat meer ziet er super mooi uit. Jammer wel dat je in een heel toeristisch stuk bleek te zitten en de lokale sfeer niet helemaal hebt kunnen opsnuiven! :) xo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er goed uit! Ik ben er nog nooit geweest maar lijkt me zeker heel leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijne foto's zeg!! Vooral nu het hier zo slecht is, is dit heerlijk om te zien. Lijkt me een mooie streek. Leuke blognaam heb je trouwens;)!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er leuk uit hee! Hele mooie foto's ook :)

  BeantwoordenVerwijderen