19 oktober 2013

OktoberDe oktobermaand is in Nederland de nationale (?) buy-nothing-new maand. En dit jaar heb ik besloten om eens mee te doen omdat, als ik eerlijk ben, ik veel te veel rommel koop. Ik denk altijd na voor ik iets koop, impuls-kopen doe ik zelden, maar toch heb ik teveel troep. Het was de blog van Flow die me aanzette tot het meedoen. Op hun site stond er een filmpje over een vrouw die al haar spullen ging tellen. Echt al haar gerief heeft ze gelabeld. Het filmpje is eigenlijk een promo voor een documentaire. Ik raad je ten zeerste aan om eens te kijken want het heeft mijn ogen wel geopend.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat het niet zo gemakkelijk is. En goed voor mijn portemonnee is het vrees ik ook niet. Aankopen die ik normaal in oktober zou doen, doe ik nu gewoon in november. Dus eigenlijk verschuif ik het uitgeven naar volgende maand. Om echt goed te kunnen sparen zal ik een kasboek met al mijn inkomsten en uitgaven in. Zou hou ik een beter overzicht en zal het rommel-kopen ook wel verminderen.

Ik ben wel trots om te melden dat ik nog niet vals gespeeld heb! Het enige wat ik deze maand kocht waren buskaartjes voor naar mijn nieuwe werkplaats.

Liefs,
      Elke

2 opmerkingen:

  1. Dat wil ik ook eens doen! Al is het nu wel moeilijk omdat ik pas verhuisd ben en dus nog wel wat nieuwe dingen nodig heb... Maar binnenkort doe ik het ook eens, en ondertussen hou ik het in mijn achterhoofd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel een leuk idee, maar zou het toch niet zien zitten om het zelf te doen. :p

    BeantwoordenVerwijderen